|
Module 2
Live chat business hours
Learn how to configure the live chat hours.

Livechatin aukioloajat määrittävät sen, milloin asiakkaasi voivat nähdä esimerkiksi livechat vaihtoehdon chatissasi. Aukioloaikojen perusteella on myös mahdollista määrittää erilliset online/offline botit. Näin voit näyttää kahta erilaista bottia asiakkaillesi riippuen siitä, onko livechat tiimisi paikalla vai ei.

Näin asetat aukioloajat tiimeille

Asetetaan seuraavaksi tiimillesi aukioloajat:

1. Valitse asetukset

2. Valitse Social Inbox

3. Paina Live Chat hours -valintaa

4. Tämän jälkeen määritä ensiksi aikavyöhyke, jota haluat Live Chatin noudattavan

5. Valitse Live Chat näkyvyys-tyyppi (ks. taulukko)

Sääntö

Mitä tarkoittaa?

Aseta tunnit

Livechat on aktiivisena aukioloaikojen puitteissa

Aseta tunnit ja livekäyttäjät

Aukioloaikojen lisäksi, käyttäjän on oltava online tilassa, jotta livechat näkyy asiakkaallesi

Julkisena, kun käyttäjät livenä

Livechat näkyy asiakkaalle vain, jos livechat käyttäjä on online-tilassa (aukioloajoilla ei ole merkitystä)

Offline

Livechat pois käytöstä

6. Tämän jälkeen aseta tiimillesi aukioloajat jokaiselle päivälle. Jokaisella tiimillä voi olla omat aukioloaikansa. Jos aukioloaika koskee kaikkia tiimejä, voit valita valinnan kaikki.

💡Vinkki: Pidä General tiimi ns. neutraalina tiiminä, jos sinulla on käytössä online/offline botteja. General tiimissä voivat tässä tapauksessa ne henkilöt, jotka eivät käytä Live chattia. Näin ollen heidän paikallaolonsa järjestelmässä ei vaikuta livechatin toimintaan.

Yllä olevassa esimerkissä on vain yksi asiakaspalvelu tiimi ja General tiimiä käyttävät vain henkilöt, jotka haluavat selailla statistiikkaa. Heidän tilansa (offline/online) ei näin vaikuta Live Chatin toimintaan.

7. Älä unohda tallentaa muutoksiasi sivuston alareunasta.

Poikkeusaukioloajat / Erikoisaukioloajat

Voit lisätä poikkeusaukioloaikoja Live Chat hours -välilehdeltä painamalla aukioloaikojen jälkeen valintaa “add override”.

Valitse tämän jälkeen haluttu päivämäärä, aukioloaika, tiimi ja lisää valinta käyttöön. Muista lopuksi vielä tallentaa poikkeusaukioloaika painamalla “Tallenna aukioloajat” -valintaa.

Jos haluat Live Chatin kokonaan kiinni. Aktivoi valinta “Aseta offline” ja määritä tälle valinnalle halutut tiimit. Varmista vielä, että “Käytössä”-nappi on aktiivinen ja tallenna lopuksi asetukset painamalla “Tallenna aukioloajat”-valintaa.